Silah Ruhsat Danışmanlığı
Silah ruhsat işlemleri hakkında gerekli tüm işlemlerinizi takip ediyoruz. Silah ruhsatı almak istiyorsanız aşağıdaki gerekli olan belgeleri tarafımıza iletmeniz gerekmektedir.DİKKAT!
2021 yılında tüm silah harçları gelir vergisi, kurumlar vergisi ve yıllık ciro oranları devletin açıkladığı %9.11 oranında arttırılacaktır.SİLAH DEVRİ ALACAKLARIN DİKKATİNE!
Web sitemizden ve diğer silah ilan sitelerinden silah devir almak isteyen ziyaretçilerimize uyarı.
1- Site üzerinden alacağınız silah ile ilgili tarafınıza dilekçe ve ruhsat fotokopisi ulaşmadan kaparo yatırmayınız, yatıracağınız kaparo silah parasının %3’ünü geçmemelidir.
2-Dileçede gönderilen ruhsat fotokopisinin whatsapp gibi programlardan gönderilen resimlerden alınma çıktısı olmadığına dikkat ediniz.
3-Kendisini Polis, Savcı ve Asker olarak tanıtan ve size güven vermek için whatsapp programından resmi kimlik gönderen kişilere itibar etmeyiniz.
4-Silahın geriye kalan ücretini ruhsat onayından sonra noter satışında veriniz.
5- Güvenli bir silah devri için lütfen bu kuralları uygulayınız.
- Önemli Duyuru
- Can Güvenliğinden Dolayı Silah Taşıma Ruhsatı İçin
- Cirodan Silah Taşıma Ruhsatı İçin
- Kuyumcular İçin Silah Taşıma Ruhsatı İçin
- İşçi Sayısı Silah Taşıma Ruhsatı İçin
- Silah Bulundurma Ruhsatı İçin Hazırlanması Gereken Belgeler
- Yivsiz Av Tüfeği Satın Almak
- Yivsiz Av Tüfeği Satın Alma Belgesi ve Ruhsat İşlemleri
- Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsatı
- Kurusıkı Tabanca Satın Almak İçin Gerekli Belgeler
ÖNEMLİ DUYURU
- Jandarma bölgesinde ikamet eden vatandaşlar, her türlü silah ruhsatı başvurularını (tabanca, yivli av tüfeği, yivsiz av tüfeği) 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren jandarma genel komutanlığı resmi internet sitesi www.jandarma.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ile girilerek yapılacaktır.
- Aynı adresten başvuru süreci takip edilecektir.
- 01 Temmuz 2019 tarihinden itibaren il/ilçe jandarma komutanlığı ruhsat birimlerine fiziki başvurular kabul edilmeyecek olup, www.jandarma.gov.tr adresinden yapılacak olan başvurularda dikkat edilecek hususlar aşağıda bildirilmiştir.
- 91/1779 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında yönetmeliğin hangi maddesine göre silah ruhsatı almak istediği seçecek, diğer kurumlardan otomatik olarak çekilemeyen ve başvuru için gerekli olan belgeleri sisteme yükleyerek başvurunuzu oluşturacaksınız.
- Zorunlu belgeler sisteme yüklenmeden başvurunuz sistem tarafından kabul edilmeyecektir.
- Harici olarak il/ilçe jandarma komutanlığına başvuru yapmanıza gerek kalmamıştır.
- Başvuru onay süreci tamamlandığında il/ilçe jandarma komutanlığı ruhsat biriminden randevu alarak, randevu gün ve saatinde ilgili birime giderek ruhsat işlemleri tamamlanacaktır.
- Şirket sahibi, ortağı veya çalışanı iseniz.
- Şirket çalışanı ise; görev belgesi ve yetkili kişiye ait imza sirküleri aslı veya noter onaylı suretleri, maaş bordrosu, SGK Hizmet Listesi
- Şirket ortağı veya imza yetkili müdür ise; ciroyu gösterir vergi beyannamesi (vergi dairesi veya yeminli mali müşavir onaylı), imza sirkülerinin aslı ya da noter onaylı suretleri, ticaret sicil gazetesi, vergi mükellefiyet belgesi, ticari faaliyet belgesi
- Şahıs firması sahibi ise; şirket bilançosu (vergi dairesi veya yeminli mali müşavir onaylı), vergi levha fotokopisi, oda kayıt belgesi, vergi mükellefiyet belgesi, ticari faaliyet belgesi
- Kamu kurumunda çalışıyorsanız: Bağlı bulunduğunuz kurumdan mühürlü görev belgesi. (Düzenlendiği tarih itibariyle 30 günlük süreyi geçmemesi gerekmektedir.)
- Emekliyseniz:Emekli Cüzdan Fotokopisi veya SGK Kurumundan alınan emeklilik yazısı
- Gayrimenkulle Geçiniyorsanız:Gayrimenkullerinizin belgeleri, Vergi mükellefiyet belgesi
- Hiçbir İş Yapmıyorsanız:Dilekçenizde ve istek formunda durumunuzun belirtilmesi.
- DilekçeDilekçede yönetmeliğin hangi maddesinden dolayı ruhsat almak isteğinizi açıkça belirtmeniz gerekmektedir. Dilekçe kaymakamlık makamına hitaben yazılacaktır.
- Nüfus Cüzdanının Aslı ve Fotokopisi
- Devlet Hastanesinden Doktor Raporu (Tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması veya heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması gereklidir.)
- 4 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)
- 1 Adet Yarım Kapaklı Karton Dosya
- Parmak İzi Formu(Silah ruhsat müracaatlarında şahısların parmak izleri alınmakta olup, daha önceki parmak izi verenlerden parmak izi ünitelerinde hızlı kimlik kontrol formu verilmektedir. Bu belgeyi müracaat aşamasında ibraz edebilirsiniz.)NOT: Adli sicil belgesi, nüfus kayıt örneği ve adres kayıt bilgileri müracaat ettiğiniz birim tarafından çıkartılıp silah işlem dosyanızda konulacaktır. (Adli sicil belgeleri müracaat edilen birim tarafından çıkartılmaktadır. Ancak: İsim, soyadı, yaş tahsisi varsa buna göre ayrı ayrı adli sicil belgesi istenmektedir. Adli sicil belgesinin konusu silah ruhsatı olacaktır.)
- Yaptığı İşle İlgili Belge Mükellefiyeti ve yıllık satış tutarını gösterir vergi dairesi yazısı, serbest bölgelerde gösterilen faaliyet nedeniyle vergiye tabi olunmaması halinde yeminli mali mücavir yazısı,
- Kar zarar cetveli ve bilanço,
- Ticaret sicil gazetesinde en son yayımlanan şirket ana sözleşmesi, Ruhsat talebi doğrultusunda yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdür ve yardımcılarının görevleriyle ilgili atama kararı ve buna ilişkin ticaret sicil gazetesi.
- Dilekçe
- Nüfus Cüzdanın Aslı
- 1 Adet Nüfus Cüzdan Fotokopisi
- Devlet Hastanesinden Doktor Raporu (Tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması veya heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması gereklidir.)
- Sabıka Kaydı (Adliyeden varsa Ad, Soyad, Yas tashihine göre de sabıka kaydı alınacaktır.) (Sabıka kaydı çıkarsa mahkeme kararının ilgili mahkemeden kesinleştiğine dair onaylatılıp getirilmesi.)
- Silah Ruhsat İstek Formu Nüfus cüzdanına göre bilgisayar veya daktilo ile doldurulacak.
- 4 Adet Vesikalık Fotoğraf(Son 6 ay içerisinde çekilmiş.)
- 1 Adet Yarım Kapaklı Karton Dosya
- Yaptığı İşle İlgili BelgeNoterlik belgesi fotokopisi,Vergi dairesi yazısı
- Dilekçe(Dilekçede yönetmeliğin hangi maddesinden dolayı ruhsat almak isteğinizi açıkça belirtmeniz gerekmektedir. Dilekçe kaymakamlık makamına hitaben yazılacaktır.)
- Nüfus Cüzdanının Aslı ve Fotokopisi
- Devlet Hastanesinden Doktor Raporu(Tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması veya heyet raporu alarak silah bulundurmasında ve taşımasında herhangi bir sakınca olmadığının yazılması gereklidir.)
- Silah Ruhsat İstek Formu(Nüfus cüzdanına göre bilgisayar veya daktilo ile doldurulacak) Web sitemiz ana sayfasında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
- 4 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)
- 1 Adet Yarım Kapaklı Karton Dosya
- Parmak İzi Formu(Silah ruhsat müracaatlarında şahısların parmak izleri alınmakta olup, daha önceden parmak izi verenlerden parmak izi ünitelerinde hızlı kimlik kontrol formu verilmektedir. Bu belgeyi müracaat aşamasında ibraz edebilirsiniz.)NOT: Adli sicil belgesi, nüfus kayıt örneği ve adres kayıt bilgileri müracaat ettiğiniz birim tarafından çıkartılıp silah işlem dosyanızda konulacaktır. (Adli sicil belgeleri müracaat edilen birim tarafından çıkartılmaktadır. Ancak: İsim, soyad, yaş tahsisi varsa buna göre ayrı ayrı adli sicil belgesi istenmektedir. Adli sicil belgesinin konusu silah ruhsatı olacaktır.)
- Yaptığı İşle İlgili BelgeSigortalı olarak en az 50 işçi çalıştıranlar: İş sahiplerinden
- Yaptığı işten vergi mükellefi olduğuna dair vergi dairesi yazısı,
- Çalıştırılan işçi sayısını ve primlerin ödendiğine dair SSK yazısı,
- Ortaklık veya şirket söz konusu ise bu durumu gösterir ticaret sicil gazetesi,
- Sorumlu ortakları ve kimlerin silah ruhsatı alacağını belirten yetkili kurul kararı,
- İş sahibinin yazılı müracaatı, ortaklık veya şirket söz konusu ise bu durumu gösterir ticaret sicil gazetesi ile silah ruhsatı talebine dair yetkili kurul kararı
- Sigorta primlerinin ödendiğine dair SSK yazısı, yapılan işe dair vergi dairesi yazısı.
- Dilekçe
- Son bir yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf
- Silah ruhsatı istek formu
- Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu
- İşyerinde bulundurma ruhsatı talep edenlerden ayrıca
- İşyeri açma ve çalışma ruhsatı (İşyeri açma ve çalışma ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/faaliyet izin belgesi) fotokopisi
- Mükellefiyeti gösterir vergi dairesi yazısı
- İşyeri ortaklık veya şirkete ait ise yönetimin buna ilişkin kararı ve muvafakat yazısı.
- Kaymakamlık Makamına Dilekçe
- 5 Adet Fotoğraf
- Sabıka Kaydı (Adli veya arşiv kaydınız var ise mahkeme kararı)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Sağlık Raporu (Bağlı bulunduğunuz Sağlık Ocağından Aile Hekiminiz tarafından verilmektedir.)
- Vergi Dairesinden ‘Borcu Yoktur Kâğıdı’ (1000,00 TL ve üzeri vergi borcu olanlar yivsiz av tüfeği satın alamazlar. )
- Parmak İzi
- 35,70 TL Yivsiz Av Tüfeği Harcı yatırıldığına dair dekont ( 5 Yıllık Harç Bedeli)
- Kaymakamlık Makamına Dilekçe
- 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
- Ruhsat Fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Talebine ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğüne hitaben dilekçe
- Nüfus cüzdan fotokopisi
- Son bir yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf
- Silah ruhsatı istek formu
- Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi
- Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu
- Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi fotokopisi
- Avlanma Kartı Fotokopisi veya Avcılık Sertifikası (Orman Bölge Müdürlüğünden)
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Adli Sicil Kaydını ibraz etmek
- Silah Ruhsat İşlemleri
- Silah Bulundurma Ruhsatları İçin Harç Bedeli
- Silah Taşıma Ruhsatları İçin Harç Bedeli
- 2023 Yılı Silah Bulundurma Vergisi
- Neden Si̇lah Ruhsat Danışmanlığı?
- Silah Alınırken Dikkat Edilecek Hususlar
SİLAH BULUNDURMA RUHSATI
KİMLER ALABİLİR:
Silah Ruhsatının Verilmesini engelleyen hallerden birine girmeyen 21 yaşını doldurmuş olan herkes bulundurmak maksadı ile silah satın alabilir.
İSTENECEK BELGELER:
İkamet ettiğiniz polis sorumluluk sınırları içinde ikamet eden herkes aşağıdaki belgelerle müdürlüğümüze müracaat edebilir: Dilekçe (Valilik Makamına Hitaben yazılmış) Nüfus Cüzdanı aslı, fotokopisi, 5 adet renkli vesikalık fotoğraf (Son bir yıl içinde çekilmiş) Müdürlüğümüzden alacakları silah ruhsat istek formu ile şahsen müracaatları gerekmektedir.
Yaptırılacak tahkikatlar neticesinde ruhsat almasına engel hali bulunmayanlara;
Satın almak istedikleri silah için silah satın belgesi, devir almak istedikleri silahlar içinde noter istek belgesi tanzim edilerek kendilerine elden verilir. Satın veya devir alınan silah en geç fatura tarihi itibarı ile 60 gün içerisinde Müdürlüğümüze getirilerek tespiti yaptırılır, bulundurma harç, eğitime katkı payı, özel işlem vergisi ve kart ücretini ödeyen vatandaşlarımıza Valilik Makamının Onaylarını takiben en geç 1 gün içinde ruhsatları teslim edilir.
Daha önce ruhsatı olup ta süresi biten silah sahipleri ise yukarıda yazılı belgelerle beraber eski ruhsatlarını ve silahlarını da getirerek tespitini yaptırır, yapılacak tahkikatta ruhsatlarını yenilemesinde sakınca görülmeyenlere harç ,eğitime katkı payı, özel işlem vergisi ve kart ücretini ödeyen vatandaşlarımıza Valilik Makamının Onaylarını takiben en geç 1 gün içinde yeni ruhsatları teslim edilir.
Silahını iş yerinde bulundurmak isteyen kişiler ayrıca işyerinin vergi levhasının ilgili vergi dairesinden veya noterden tasdikli bir örneğini de ibraz etmelidirler.
İlgili kanun hükümlerince ruhsat ve tescil kaydına tabi olan ateşli silahların (bulundurma ruhsatlı olanlar ) bir yerden başka bir yere nakli, tarih ve saatlerin bildirilmesi şartıyla Valilik Makamının iznine tabidir. Kendi silahlarıyla atış yapmak isteyen Silah Bulundurma Ruhsatı sahipleri bu izin belgesini aldıktan sonra özel poligonlarda atış yapabilirler.
İzin belgesi için yapılacak işlemler;
Valilik Makamına hitaben Yazılmış Dilekçe (hangi tarih ve saatler arasında silahınızı götüreceğinizi belirtilmesi gerekir. En fazla bir gün geçerlidir.) 3 adet vesikalık fotoğraf,
Silah ruhsatı ile beraber Ruhsat İşlemleri Şube Müdürlüğüne başvurulur.
Silah Bulundurma Ruhsatı sahibi olanların bilmesi ve uyması gereken kurallar
Silah Bulundurma Ruhsatı sahibi olanların bilmesi ve uyması gereken kurallar şunlardır :
Silah sahibi Ruhsatını aldığı zaman ;
Tanzim edilen ruhsat geçerlilik süresinin Makamın Onayladığı tarihten itibaren beş yıl olduğunu ,
Ruhsatının bitim tarihinden itibaren bir (1) ay içinde yeniletmek üzere Müdürlüğümüze müracaat etmeli, toplam altı (6) ay içinde işlemlerini tamamlamalıdır. Aksi takdirde ruhsatı iptal edilerek silahının bir başkasına devrinin sağlanacağını,
Ruhsatlı silahını geçici dahi olsa bir başkasına veremeyeceğini,
Silah ruhsatı verilmesini engelleyen hallerden birine veya silahıyla ilgili adli bir olaya girdiği takdirde ruhsatı veren makama bildirmek mecburiyetinde olduğunu,
Ruhsatında yazılı olan iş veya ikamet adresinin değişmesi veya tamir amacıyla yada atış yapmak amacıyla poligona götüreceği zaman Nakil Belgesi alması gerekmekte ve hazırlanan belgede belirtilen gün ve saat haricinde silahını üzerinde taşıyamayacağını,
Bulundurma ruhsatlı silahını taşıması halinde Ruhsatsız silah taşıma suçundan hakkında adli işlem yapılacağını,
Kabul etmiş sayılacaktır.
Taşıma silahlarda ve bulundurma silahlarda ruhsat süreleri 5 yıl olup taşıma silahlar 5 yılı geçtiği gün bulundurmaya döner.taşıma ve bulundurma silahların süre bitiminde ilk 6 ayda yenileme ruhsatı çıkartılmamışsa 5.800₺ ceza kesilir.bu ceza ödenmeden ruhsat yenileme yapılamaz.
Ceza ücreti silahınızdan daha pahalıysa yapmanız gereken silahınızın ya devlete hibe edilmesi yada herhangi bir şahsa aileden biride olabilir hibe yolu ile devredilirse ancak cezadan kurtulabilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT !
2024 Yılı Silah Ruhsat Harçları
Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren Güncel Ruhsat Harçları;
-
Silah Taşıma Ruhsatı Harcı : 54.889,50 TL
-
Silah Bulundurma Ruhsatı Harcı : 17.566,00 TL
-
Yivsiz Tüfek Ruhsatı Harcı : 424.70 TL
2024 Yılı Silah Ruhsat Kart Ücretleri
-
Silah Ruhsat Kart Ücreti ( Taşıma ): 1.000 TL
-
Silah Ruhsat Kart Ücreti ( Bulundurma ): 750 TL
-
Kurusukı : 100 TL
-
Yivsiz Av Tüfeği : 400 TL
Yıllık Satış Tutarı veya Ödenen Vergiden Dolayı Taşıma Ruhsatı Verilebilmesi İçin Bakanlıkça Belirlenen Rakamlar ;
-
2023 YILI NET SATIŞ TUTARI : 120.000.000,00 TL
-
2023 YILI KURUMLAR VERGİSİ : 2.000.000,00 TL
-
2023 YILI GELİR VERGİSİ : 1.000.000,00TL
-
MÜTEAHHİTLERE SÖZLEŞME BEDELİ : 120.000.000,00TL
2024 Silah Ruhsat Ciro
2024 yılında silah taşıma ruhsatı, silah bulundurma ruhsatı veya yivli / yivsiz av tüfeği sahibi olabilmek için ödenmesi gereken harç miktarları ve kart ücretleri İçişleri bakanlığınca ocak ayında açıklanacak olup, açıklandığı anda buradan (silahruhsat.com.tr adresinden) yazılı olarak paylaşılacaktır.
VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 554 ve Sayı : 32380) kasım ayında açıklanan rakam % 58,46 baz alınırsa 2023 yılındaki mevcut rakamlara ek olarak bu oran kadar arttırıma gidilebilir. Kesin rakamlar 2024 yılı ocak ayının ilk haftası açıklanacaktır.
2024 yılı ciro miktarı 120 Milyon TL olarak belirlenmiştir.
Harçlar Kanunu Genel Tebliği Sayı : 32415 (2. Mükerrer) ilgili yazısında aşağıdaki harçlar resmi gazetede yayınlanmıştır.
2024 Silah Taşıma Ruhsat Harç Bedeli: 54.889,5 TL
2024 Silah Bulundurma Ruhsat Harç Bedeli: 17.566 TL
olarak güncellenmiştir.
Tüfek ruhsat harç bedelleri ise;
2024 Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsat Harç Bedeli: 54.889,5 TL
2024 Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi Harç Bedeli: 424,70 TL
2024 Kuru Sıkı (ses tabancası) Harç Bedeli: 100 TL
olarak belirlenmiştir.
Silah taşıma ruhsatı, silah bulundurma ruhsatı ve yivsiz tüfek ile ilgili olarak ödenen kart bedeli 2024 yılı için rakamlar netleşince bu başlık altında paylaşılacaktır. 2024 yılı silah bulundurma ruhsatı kart bedeli ise 750 TL, 2024 yılı yivsiz tüfek kart bedeli 400 TL, 2024 yılı silah taşıma ruhsat kart bedeli 1000 TL olarak belirlenmiştir.
Silah Ruhsat Danışmanlığı
Silah ruhsat danışmanlığı, genellikle bireylerin silah edinme sürecinde yasalara uygun olarak gerekli prosedürleri takip etmelerine yardımcı olan bir hizmettir. Bu danışmanlık hizmeti, kişilere silah alımı, ruhsatlandırma süreci, gereken belgeler, yasal düzenlemeler ve süreçler konusunda bilgi ve rehberlik sağlar.
Silah ruhsat danışmanları, ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olup, bireylerin başvuru sürecinde karşılaşabilecekleri sorunları önceden belirleyebilir ve uygun çözümler önererek yol gösterebilirler. Ayrıca, silahın taşınması, saklanması ve kullanılmasıyla ilgili yerel yasalara uygun davranılması gerektiği konusunda da danışmanlık yapabilirler.
Bu tür danışmanlar, genellikle yerel yasalara ve yönetmeliklere aşina olan, deneyimli ve uzman kişiler veya kuruluşlar olabilir. Ancak, her ülkenin, eyaletin veya bölgenin kendi silah edinme ve ruhsatlandırma süreçleri bulunduğundan, danışmanlık hizmeti almadan önce yerel yasaları incelemek ve yerel yetkililere danışmak önemlidir. Bu, doğru bilgiyi ve yasalara uygun hareket etmeyi sağlayacaktır.
Silah Ruhsat Danışmanlığı
Ülkemizde silah ruhsatı almak istiyorsanız bu konuda resmi uygulamaları bilmelisiniz. Türkiye’de silahlar taşınma ve bulundurma olacak şekilde iki farklı türde oluyor. Bulundurma ruhsatı daha kolay verilirken taşıma ruhsatı biraz daha zorlu olabiliyor. Sizler de silah ruhsatı almak istiyorsanız silah ruhsat danışmanlığı hizmetlerinden yararlanarak süreci çok daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz.
Deneyimli ekibimiz sayesinde ruhsat başvuru, harç yatırma, başvuru sonucu bekleme, genel belgeler gibi tüm konularda sizlere yardım ediyoruz. Silah ruhsatı almak istiyorsanız ve güncel bilgiler hakkında bilgi almak istiyorsanız her zaman bizimle çalışabilirsiniz. Ekibimiz her türlü konuda güncel uygulamaları takip ediyor ve sizlere ruhsat noktasında profesyonel danışmanlık hizmeti veriyor.
Silah Ruhsatı Nasıl Alınır?
Silah ruhsatı almak istiyorsanız ülkemizde bu anlamda önlemlerin gittikçe daha sıkı olmaya başladığını belirtmek gerekiyor. Aynı zamanda bu önlemleri yerine getirerek gerekli belgeleri de sunarak sizler de silah sahibi olabilirsiniz. Silah ruhsatlarında son kanun güncellemeleri ile birlikte yivli ya da yivsiz av tüfekleri ve tabancalar üzerinde bütün resmi süreçleri Jandarma Genel Komutanlığı yürütüyor.
Silah ruhsatı almak istiyorsanız resmi belgeleri yerine getirdiğinizde bulunduğunuz ilde görev yapan valiliklere dilekçe ile başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru süreci sonrasında gerekli inceleme yapılıyor ve taşıma ya da bulundurma ruhsatı almanız mümkün olabiliyor. Silah ruhsatı danışmanlığı ile tüm süreci bırakın bizler sizin adınıza yürütelim.
Silah Ruhsatı İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Silah ruhsatı ülkemizde belirli mesleklere mensup kişiler ve bazı özel durumlarda olan kişiler tarafından alınıyor. Ülkemizde kamu emeklileri, kolluk kuvvetleri, koruma, bakım ve onarım görevlileri gibi kişiler ile birlikte21 yaşını dolduran kişiler silah ruhsatı alabilir.
Bu süreçte ikamet ettiğiniz yerdeki valiliğe başvururken geçmiş sicil kaydınız temiz olmalıdır. Aksi halde silah ruhsatı başvurunuz işleme alınmaz. Ardından diğer belgeleri sunmanız gerekiyor.
Silah ruhsatı taşımak için gerekli evraklar şöyledir;
- Silah ruhsatı başvuru dilekçesi
- Karakoldan tasdik edilmiş ikamet belgesi
- Silah ruhsatı için konusunda arşiv kaydı olan adli sicil belgesi
- Silah ruhsatı için engel olmadığını gösteren kamu hastanelerinden alınan sağlık kurulu raporu
- Nüfus cüzdanının aslı ve 3 adet fotokopi
- 3 adet fotoğraf
- Ruhsat şubelerinden alınan silah ruhsat istek formu
- Taşıma ruhsatı talep eden meslek mensupları için iş durumunu ortaya koyan belge (Oda kaydı, vergi kaydı vs.)
- Kamu görevlilerinde çalıştıkları birimden alınan görev yeri belgesi
Yukarıdaki belgelerin tamamı sunulduğunda valilik ya da yetkili kaymakamlıklarda silah ruhsatı alınabilir. Silah ruhsat danışmanlığı hizmetimiz kapsamında sizlere en güncel belgeleri belirtiyor ve yaşanan yasal değişikliklerde hemen haberdar olarak sizleri doğru şekilde yönlendiriyoruz.
Kimler Silah Ruhsatı Alabilir?
Can güvenliğini tehdit edebilecek tehlikelere maruz kalabileceği ortaya olduğu anlaşılan Türk vatandaşları ya da karşılıklılık esası kapsamında Türkiye’de çalışma ve ikamet izni olan yabancı uyruklu kişiler için il valilikleri silah taşıma ruhsatı verir.
Kamu görevlilerinde bazı konumlar silah ruhsatı alabilir. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve yasama organı görevlerinde bulunan kamu görevlileri silah ruhsatı alabilir. Bunun dışında vali, kaymakam, hakim, köy ve mahalle muhtarı, belediye başkanı, il genel meclis üyesi, büyükelçi ve başkonsoloslar da silah taşıma ruhsatları alabilir.
Bazı meslek mensupları da silah taşıma ruhsatı alabilir. Bu meslekler sarı basın kartı basın mensupları, kuyumcu ve sarraflar, banka müdürü, pilot ve silah tamir dükkanı olanlar şeklinde sayılabilir. Aynı zamanda yıllık cirosu her yıl Bakanlık tarafından belirlenen miktar olan gerçek kişi tacirleri, sermaye şirketi yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, bu şirketlerin genel müdürü, genel müdür yardımcıları da silah taşıma ruhsatı alabilir. Bunun yanında arazisi çok büyük olan arazi sahipleri, arıcılar, müteahhitler, atış poligonu sahipleri, baro kaydı olan avukatlar, noterler de silah taşıma ruhsatına başvurabilirler. Aynı zamanda en az bir kez belediye başkanı, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık yapmış kişilere de valilikler silah ruhsatı veriyor. Aynı zamanda sigortalı en az 50 işçi çalıştıran işverenler de silah taşıma ruhsatı alabilir.
Bazı emekli kamu görevlileri de silah taşıma ruhsatını süresiz olarak alabilir. Valiler, vali yardımcıları, hakimler, başkonsolos ve büyükelçiler, savcılar, emniyet hizmetleri bünyesinde görev yapanlar, MİT mensupları, çarşı ve mahalle bekçileri, orman muhafaza memuru ve orman bölge şefleri, gümrük muhafaza teşkilatı bünyesinde görev yapan amir ve memurlar da emeklilik döneminde silah taşıma ruhsatı alabilirler.
Silah Taşıma Ruhsatı Nedir, Kimler Alabilir?
Silah taşıma ruhsatı gittiğiniz yerlerde silahınızı üzerinizde yani yanınızda bulundurulmasına olanak tanıyan izin belgesine verilen isimdir. Silah taşıma ruhsatı alabilmek için belirlenen yasalarca uygun bir kişi olmalısınız.
Silah taşıma ruhsatı alabilecek kişiler için şartlar şöyledir;
- 21 yaşı dolduran bir kişi olmak
- Türk vatandaşlığı bulunmak
- Görev yaptığı meslekte yeterlilik olması
- Can ve mal güvenliğinin tehlikede olması genel şartlar olarak sayılabilir.
Silah taşıma ruhsatı konusunda uygun bir aday olup olmadığınızı bize danışarak öğrenebilirsiniz. Hemen silah ruhsat danışmanlığı hizmeti için bize ulaşın ve sizin için hemen tüm süreci yürütelim. Bu sayede ruhsatınızı kısa süre içinde alabilirsiniz.
Silah Bulundurma Ruhsatı Nedir?
Silah bulundurma ruhsatı, il valilikleri tarafından uygun bulunan kişilerin belirli bir mekanda veya mahalde silah bulundurmasına izin verilen izin belgesidir. Silah bulundurma ruhsatı işyerinde ya da can güvenliğinin olduğu yerde bulundurulabilir. Silah bulundurma ruhsatının izin verdiği mekanın dışına silah çıkarılamaz. Aksi halde silah taşıma ruhsatı olması gerekir. Silah bulundurma ruhsatını almak çok daha kolay olur. Silah ruhsat danışmanlığı hizmetimiz kapsamında silah bulundurma ruhsatı konusunda da sizlere destek oluyoruz.
Silah Ruhsatı Ne Kadar Sürede Alınır?
Silah taşıma ruhsatı almak için öncelikle sizden istenen belgeleri tamamlamanız gerekiyor. Sizden istenen belgeler konusunda bilgi almak istiyorsanız bize ulaşabilir ve tüm belgeleri öğrenebilirsiniz. Silah ruhsatı için gerekli belgeleri hazırladıktan sonra ikamet edilen il valiliklerine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Silah ruhsatının ne kadar sürede onaylanıp verileceği süre değişiklik gösterecektir.
Silah ruhsatını çok daha kısa sürede almak istiyorsanız ekibimiz sizlere yardımcı olacaktır. Silah ruhsat danışmanlığı ile birlikte taşıma ruhsatınızı ya da bulundurma ruhsatınızı kısa süre içinde alalım. Gerekli belgeler ve tüm resmi süreç hakkında bizi arayarak hemen bilgi alabilirsiniz.
Silah Ruhsat Danışmanlığı Fiyatları
Silah ruhsat danışmanlığı fiyatları konusunda bizi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Ekibimiz size en uygun fiyatlarla ruhsat danışmanlığı hizmeti veriyor. Silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alma işini şansa bırakmak istemiyorsanız hemen bize ulaşın ve fiyat bilgisi alın. Sizin için deneyimli ekibimiz hemen gerekli yasal süreçte tüm yönlendirmeleri yapsın.
Gerekli belgeleri hazırlama sürecinden başvuruyu yapmaya, başvuru sonucunu beklemeden ruhsatı teslim almaya kadar her süreçte ekibimiz sizin adınıza işlemleri yürütüyor. Bu konuda detaylı bilgi almak istiyorsanız hemen bize ulaşabilirsiniz.
Silah ruhsat danışmanlığı hizmeti için Türkiye’nin her yerinde sizlere profesyonel destek veriyoruz. Hemen bizi arayın ve ruhsatınızı en kısa süre içinde alalım.