Silah Ruhsat Danışmanlığı
3 Aralık 2020
Silah Ruhsatı Almak
31 Mart 2021

2021 Silah Ruhsatı Ücreti Ne Kadar?

Silah ruhsatı almak için 21 yaşını doldurmuş ve EGM tarafından incelemeden geçmiş olmak gerekmektedir. Daha sonra ruhsat için şekil şartı bakımından istek formu doldurulmalıdır. Bunun yanı sıra kişiye ait nüfus cüzdanı aslının da bulunması şartı bulunmaktadır.

Kişi daha sonra herhangi bir sağlık sorununun olmadığına dair raporu, vesikalık fotoğrafı, harç ve vergi ödemelerine dair makbuzları ikamet ettiğini ildeki valiliğe iletmelidir. Tüm işlemelerin ardından kişi almak istediği ruhsat türü ve süresi bakımından bir ücrete tabi tutulur. Silah ruhsatları hemen hemen beş yıllık bir süreyle bulundurulmakla beraber, ruhsat türü bakımından da 2.000 ile 7.000 arasında bir ücret ödeneğine tabidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Silah ruhsatı almak için nereye müracaat etmeliyim?

BULUNDURMA, KAMU GÖREVLİSİ TAŞIMA, EMEKLİ KAMU GÖREVLİSİ TAŞIMA, MESLEK MENSUBU (Kuyumcu, Müteahhit, Arıcı vb.) TAŞIMA, YİVLİ AV TÜFEĞİ TAŞIMA ve BULUNDURMA Ruhsat müracaatlarınızı; İkamet (ev) adresiniz Beypazarı, Çubuk, Kızılcahamam, Elmadağ, Polatlı ve Şereflikoçhisar İlçelerinden birinin Polis bölgesi ise o ilçe Emniyet Müdürlüğüne bu ilçe’lerin Jandarma bölgesi ise o İlçe Jandarma Komutanlığına yapmalısınız. Bu altı ilçe dışında bir polis bölgesinde ikamet ediyor iseniz Ankara Emniyet Müdürlüğü Ruhsat ve Tebligat İşlemleri Şube Müdürlüğüne, altı ilçe dışında Jandarma bölgesinde ikamet ediyor iseniz Ankara il Jandarma Komutanlığına yapmanız gerekiyor. CAN GÜVENLİĞİ TAŞIMA Ruhsat müracaatlarınızı; İkamet (ev) adresiniz ilimiz Polis bölgesi ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Ruhsat İşlemleri Şube Müdürlüğüne, ilimiz Jandarma bölgesi ise Ankara il Jandarma Komutanlığına yapmalısınız

Silah ruhsat danışmanlığı veya silah ruhsat takip işlemleri nedir ve neleri kapsar?

Silah ruhsat danışmanlığı ve takip işlemleri uzman personel işidir, silah ruhsat takip işlemlerinde baz alınacak konu ise silah ruhsat işlemlerini yapacak personelin 6136 sayılı kanuna ve buna bağlı yönetmenliği çok iyi bilmesi ve yorumlaması, aynı zamanda yenilenen kanun maddelerini yakından takip etmesi ve bu değişikliklerden haberdar olması gerekmektedir.
Silah ruhsat takibi vekalet ile uzman personele verilir. Vekalet içerisinde verilecek yetki kısıtlı ve altı ay süreli olmalıdır. Sağlık için alınacak heyet raporuna şahsın bizzat kendisinin de gitmesi gerekli olup siz gitmeden ayağınıza gelecek rapor muhtemelen sahtedir dikkat ediniz ileride başınıza kanun yönünden iş alabilirsiniz.
silah ruhsatlarında her geçen gün yeni değişiklikler olmaktadır, son KHK ile daha önce silah ruhsat alamayanların yeniden silah ruhsat alma yolu açılmıştır, son değişiklikleri detaylı bir şekilde incelemekteyiz.

Silah Ruhsat İşlemlerinin Geçici Olarak Durdurulmasına Neden Olan Haller?

  1. 91/1779 Sayılı Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin birinci fıkranın (a), (b), (d) ve (e) bentlerinde belirtilen suçlardan dolayı hakkında kovuşturma yapılan kişiye kovuşturma sonuçlanıncaya kadar, milli güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütlerine aidiyeti, iltisak veya irtibatı nedeniyle görevden uzaklaştırılan kişiye ise tekrar göreve iade edilinceye kadar silah ruhsatı verilmesine ve yenilenmesine ilişkin işlemler bekletilir ve silah ilgili birimce emanete alınır. (Ruhsat verilme ve yenileme işlemleri, yargı kararı kesinleşinceye kadar durdurulur.)
  2. 91/1779 Sayılı Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin birinci fıkranın (a), (b), (d) ve (e) bentlerinde belirtilen suçlardan dolayı denetimli serbestlik veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olmak (denetimli serbestlik veya hükmün açıklanmasının ertelenmesine dair süre sonunda kamu davasının düşürülmesine dair kararın ibraz edilmesi halinde silah ruhsat işlemleri yapılır.)

Detaylı bilgi için 6136 Sayılı Kanun ve bu Kanuna bağlı olarak çıkarılan 91/1779 Sayılı Yönetmeliğin 16. Maddesine bakınız.

Yivsiz av tüfeği almak için nereye müracaat etmeliyim?

İkamet ettiğiniz yer (ev adresiniz) Polis bölgesi ise bağlı olduğunuz İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma bölgesi ise bağlı olduğunuz ilçe

Jandarma Komutanlığına müracaat etmelisiniz.

Ruhsatlı silahım için mermi almak istiyorum nereye ne şekilde müracaat edebilir, kaç mermi alabilirim?

Mermi talebiniz hususunda Silahınızın marka, çap ve seri numarasını belirterek yazacağınız dilekçeniz ile silah ruhsatını aldığınız birime müracaat ettiğiniz takdirde, 200 adet mermi alabilmeniz için size mermi satın alma belgesi tanzim edilir. Bu belge ile MKEK’dan ya da MKEK ile anlaşmalı bayilerden mermi satın alabilirsiniz.

Başka bir şahsa ait taşıma ruhsatlı silahı aldığım takdirde bu silah benim adıma da taşıma ruhsatlı olur mu?

Böyle bir durum söz konusu değildir. Ancak engel durumunuz yoksa ve silah taşıma şartlarına haiz iseniz (örneğin, kuyumcu, akaryakıt istasyonu sahibi, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli vb.) aldığınız bu silah sizin adınıza taşıma ruhsatlı olarak verilebilir. Aksi takdirde bulundurma ruhsatı alabilirsiniz.

Yeni bir silah almak için ne yapmam gerekiyor. Birden fazla Silah alabilir miyim? Bir yılda en çok kaç silah alabilirim?

Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

Babam vefat etti, silahı vardı. Ben bu silahı devir almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

İkamet adresinize göre başvurmanız gereken birime veraset ilamı, diğer varislerin silah

üzerindeki haklarından sizin lehine vazgeçtiklerine dair feragatnameyi ve babanıza ait ruhsat fotokopisi ile müracaat ederek dosya açtırmalısınız. Yapılan tahkikat ve dosya incelemesinde silah ruhsatı almanıza engel bir durum yok ise dosyanın valilikçe onaylanmasını müteakip ruhsatınızı çıkartıp o silahı teslim alabilirsiniz.

Silahımı hibe yoluyla başka birine devretmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Silahınızı hibe alacak kişinin ilgili birime müracaat ederek dosya açtırması gerekiyor. Karşılıklı hibe dilekçesi yazılıp, silahınızı devir alacak şahsın yapılan tahkikat ve dosya incelemesi sonucu silah ruhsatı alması uygun ise Valilik Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği noter belgesi ile noter devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden devir yapmak sizin bu silah üzerindeki sorumluluğunuzu sona erdirmez. Mutlaka işlemi yapan birim tarafından bu silahın devir alan kişi adına ruhsata bağlanması gereklidir. Elinde o silaha ait ruhsatı olmayan şahsa silahınızı teslim etmeniz kanunen suçtur.

Arkadaşıma ait silahı devir alarak adıma ruhsat almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

İlgili birime müracaat ederek adınıza dosya açtırmanız gerekir. Karşılıklı hibe dilekçesi yazıp hakkınızda yapılan tahkikat ve dosya incelenmesi sonucu silah ruhsatı almanızda herhangi bir engel yok ise valilik Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği noter belgesi ile noter devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden almış olduğunuz noter devir/hibe belgesini ilgili birime götürerek dosyanıza eklettikten sonra ruhsat kartınız yazılarak bizzat tarafınıza teslim edilir.

Silahım var ve bunu devlete hibe etmek istiyorum. Bunun için neler yapmalıyım?

Ruhsatlı silahınızı Ankara Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şubemize şahsen müracaatınız halinde Emniyet Genel Müdürlüğü adına hibe alabiliriz. Bunun için, eğer silahınız bulundurma ruhsatlı veya taşıma süresi geçmiş ise önceden gelip yol belgesi alarak silahınızı Silah ve Patlayıcı Maddeler Şubemize getirmelisiniz.

Babam geçen ay vefat etti, Silahın kimde kalacağına karar veremedik. Şimdi hepimiz bundan kurtulmak istiyoruz. Ne yapmalıyız?

Ankara’da ikamet ediyorsanız şubemize varislerin şahsen müracaatları veya noterden vekalet verdikleri bir varis 9. soruda belirtildiği şekilde silahı Emniyet Genel Müdürlüğü adına şubemize hibe edebilir veyahut da silahı alabilecek birine hibe yoluyla devredebilirsiniz.

Önemli

Bir harçla birden fazla silah bulundurma ya da taşıma ruhsatı alabilir miyim? İthal silahlarla yerli silahların harçları arasında fark var mı? Her silah için ayrı harç bedeli alındığından, bir silah için ödenen harç bedeli diğer silahlar için geçerli değildir. Taşıma ve bulundurma ruhsatlı silahlardan alınacak harç bedeli her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenir. Bu nedenle yerli ve yabancı silahlardan alınan harç bedellerinde herhangi bir fark bulunmamaktadır.

 

Silah Ruhsat Danışmanlığı Hizmetimizden Faydalanmak İçin Tıklayın.
Bizi Arayın : 0534 294 60 60

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Buy now